Kvartalist

Manufaktuuri kvartal, kunagine Balti Puuvillavabrik ehk Sitsi tehas, on läbimas märkimisväärseid muutusi, kujunedes terviklikuks elu- ja ärikeskkonnaks, mis ühendab endas ajaloolise pärandi ja moodsa elustiili.

Austades ja taaselustades vabriku minevikku, loome progressiivse kvartali – elava ja hingava kogukonna, kus lisaks rohelusele rikastab elu isegi oma lasteaed. Kvartali arengut toetab ka uus liikumistelg, Kopli ja Sõle tänavat ühendav kõnnitee, mis liidab erinevad piirkonna osad ühtseks tervikuks.

Pargid ja rohelus

Et lisaks elanikele ka kvartali külastajad ja linnakodanikud end Vabriku valdustes hästi tunneksid, on mitmekesine haljastus ja maastik loodud nii kohalike kui ka külaliste vajadusi ja soove arvestades. Vabriku esine pargiala ja väljak ning M7 hoonete vaheline roheline maastikuala loovad keskkonna, kus kõigil on hea jalutada ja jalga puhata.

Manufaktuuri kvartali haljastuse keskmes on suur ja mitmekesine park, kust leab jalutusteed, puhkealad, vee- ja liivamängude ala, ronimisala ning istumisalad. See on ideaalne koht, kus nii suured kui väikesed saavad kodukvartalist lahkumata aega veeta ja lõõgastuda.

Õunaaed

Ajalooline õunaaed

“… kui õunapuud õitsevad…” Tööliste rõõmuks oli omal ajal vabriku kõrval kaunis dendropark ja õunaaiad. Kevadine õitemeri ja sügisene õunauputus on tagasi, sest ajalooline õunaaed kuulub taastamisele.

Tehase lugu

Vabriku lugu algas 1898. aastal, mil pandi alus Balti Puuvilla Ketramise ja Kudumise Vabrikule. Rahvasuus sai tehas tuntuks lihtsalt Sitsi vabrikuna. Tööd alustati saja kätepaariga, kuid tõeline õitseng saabus 1908. aastaks, mil kuldajal toimetas siin üle 2000 usina töölise, kes lisaks lõngaketramisele ka lustakat ja loomingulist seltsielu elasid. Käis töö ja vile koos.

Hoone

Tol ajal ei olnud vabrik ainult tootmiskoht, vaid terve kogukonna keskus, hõlmates endas nii tootmishooneid kui ka töötajate eluruume alates direktori villast kuni lihttööliste majadeni.

Hoone

Ajaloo keerdkäikudes, alates tsaariaegsest hiilgusest kuni 20. sajandi lõpukümnenditeni, nägi vabrik mitmeid laiendusi ja ümberkorraldusi, püsides Tallinna tööstusmaastiku sümbolina kuni selle sulgemiseni 2005. aastal.

Nüüd on aeg anda väärika ajalooga Vabrikule uus hingamine!

Hoone
Võta ühendust

Võta ühendust, et saaksime jagada Sinuga täiendavat infot Vabriku kohta

    Olen huvitatud:



    Vali tubade arv


    Janek Saveljev

    Müügijuht

    janek@hepsor.ee

    +372 502 8581

    Dmitry Makarov

    Müügijuht

    dmitry@hepsor.ee

    +372 5770 5935

    Eduard Sorokin

    Äripindade müügijuht

    eduard@uusmaa.ee

    +372 5622 2256

    Arendaja

    Arendaja

    Hepsor – see on 13 aastat väga head elu- ja ärikeskkonda, rohelist mõtteviisi, innovatsiooni ning kaasaegset arhitektuuri. Oleme üks suuremaid ja kiirema kasvuga kinnisvaraarendajaid Eestis, samas suunas liigume juba neli aastat ka Lätis. Me ei arenda pelgalt ruutmeetreid, vaid loome kodusid inimestele ja ettevõtetele.

    Partner

    Partner

    Tolaram on Singapuri ettevõte, mis loob majandust toetavaid ja kogukondi arendavaid projekte üle kogu maailma. Alustades 75 aastat tagasi vaid ühest jaemüügipoest Indoneesias, on tänaseks Tolaram kasvanud ettevõtteks, mille haare ulatub Aasiast Aafrika ja Euroopani, andes tööd rohkem kui 20 000 inimesele ning mille tooteid kasutab maailmas üle miljardi tarbija.